Holistisch Coaching en vertrouwenspersoon

Over jou

Authentiek, zelfstandig, autonoom

Wie ben jij

Jij ben iemand die merkt dat jij er een eigen mening op na houdt. Vaak ben je het wel met andere mensen eens maar daar waar jou mening anders is wil jij jouw daar trouw aan blijven. Ook wanneer de groep waarin jij je bevind minder genuanceerd reageert. Hierdoor voel jij dat je in je ruimte wordt beperkt.

Natuurlijk wil jij je uitspreken over jouw standpunt. Dit heb je al meerdere keren gedaan. Het kost je veel energie. Daarom merk je dat je je de laatste tijd inhoud of zelfs terug trekt. Je wilt je niet constant verdedigen. Voor jou is respect belangrijk. Je hebt respect voor anderen en verwacht ook dat anderen respect hebben voor jou. Mogelijk heb je je al zo vaak aangepast dat je een beetje kwijt bent waar jezelf staat. Wie je zelf bent. Dit wordt ook wel depersonalisatie genoemd. Jij bent opzoek naar een manier op jezelf te kunnen zijn. Wanneer dit zichtbaar is voor je omgeving hoef jij het niet steeds uit te leggen of zelfs te verdedigen.

ORIGINAL (1)
Vertrouwen geven, ruimte geven voor ontwikkeling, initiatief

Manager

Jij bent manager van een team. Je team beschik over de benodigde kwaliteiten om jouw project. Je team hangt echter aan jou. Ze wachten af wat ze moeten doen. Horen het liefst hoe, wanneer en precies wat ze moeten doen. Terwijl jij graag wil dat je team actiever is in het uiten van hun ideeën op basis van hun kennis en ervaring. Jij wil ze meer los laten ze de ruimte geven om zelf over het project en de mogelijke oplossingen na te denken. Je wil dat er interactie ontstaat wanneer je de mogelijkheden met het bespreekt. Respectvol en op een gelijkwaardig niveau met elkaar spreken. Dat er vertrouwen is dat jij de juiste beslissing neemt. Jij wilt je team sterken in hun individuele kwaliteiten. De connecties binnen je team versterken zodat er synergie ontstaat. Hoe sterk de verbindingen ik en kan worden hangt ook af van hoe sterk de teamleden als individu zijn. Autonoom en zelfstandig kunnen nadenken en autonoom en zelfstandig kunnen verbinden.

IMG-20210423-WA0000
Authentiek, zelfstandig, autonoom

Team lid

Jij ben onderdeel van het team. Maar jij ben ook een individu met je individuele kwaliteiten en inzichten. Deze inzichten zijn belangrijk voor het team en de organisatie.

Hoe goed ben jij instaat om je inzichten te delen en kenbaar te maken. Hoe goed ben jij instaat om de inzichten en kwaliteiten van de ander teamleden en manager te erkennen en te zien.
Het ontwikkelen van de kenmerken is belangrijk voor het functioneren van het team. Daarnaast is het belangrijk dat jij voor jezelf duidelijk hebt wie je bent en waar je voor staat. Wanneer je dit op een goede manier duidelijk maakt aan je omgeving weten ze wat ze aan jou hebben en wat ze van jou kunnen verwachten. Hoe sterker jij in je schoenen staat des te beter anderen op jou kunnen bouwen. Hoe sterker anderen in hun schoenen staan en hoe duidelijker voor jou is wat je van hen kunt verwachten des te beter kan je samenwerken binnen je team.
Het begint allemaal bij jou. Wie ben je, weet jij dat, weten anderen dat. Hoe sterk sta je in je schoenen. In je wezen blijf je hetzelfde; hoe je jezelf neerzet daarmee maak je jezelf en je rol in het team sterker.

Natuurlijk kan je ook op persoonlijke titel een coaching traject aan gaan

Voel je vrij om contact op te nemen…