In Wezen Hetzelfde Holistisch Coaching

Nieuws & artikelen

21 januari 2022

In Wezen Hetzelfde

Holistisch Coaching

Hoe sta ik erin als Holistisch Coach

 

Zeker voor mijn websites ben ik opzoek naar een beschrijving om kenbaar te maken hoe ik er als Holistisch Coach maar ook als vertrouwens persoon insta. Holistisch Coach met een nuchtere aanpak. Die er niet voor terug deinst om met jou de diepte in te gaan. Want je basis moet goed en duidelijk zijn. Daarop kan je dan bouwen. Het beste en mooiste in jezelf ontwikkelen. Op een manier die bij jou past en werkelijk is. Verder gaan dan alleen een positieve schil opbouwen voor de buitenkant. Dat is waarom onderstaande tekst bij mij resoneerde. Het staat niet in de context van mij als Holistisch Coach maar de strekking komt wel overeen met hoe ik er als coach insta. Hoe ik in het leven sta.

 (auteur van de tekst is mij niet bekend)

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via het contact formulier, e-mail, telefonisch of app. Dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken.

In Wezen Hetzelfde
Holistisch Coaching
Groningensingel 81
6835 ED  ARNHEM
21 september 2021

In Wezen Hetzelfde

Holistisch Coaching

 

Nu ben ik naast in mijn functie als Coach ook in te huren als extern vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en/of integriteit.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via het contact formulier, e-mail, telefonisch of app. Dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken. Ook kan je meer informatie vinden op www.wezenlijkvertrouwen.nl

    

In Wezen Hetzelfde
Holistisch Coaching
Groningensingel 81
6835 ED  ARNHEM
18 juni 2021

In Wezen Hetzelfde

Holistisch Coaching

Sinds 9 juni ’21 heb ik me officieel gevestigd aan de Groningensingel 81 te Arnhem

Op deze locatie was is al regelmatig te gast bij Galerie Ontmoet de Kunst. Hier mocht ik gebruik maken van een fijne spreekkamer en de kantoorruimte. Ik gekozen voor duurzaamheid. Een kantoorruimte welke tijdelijk niet meer in gebruik is. Fijn om hier weer een functie aan te geven. De locatie is goed te bereiken met zowel openbaar vervoer ook met een rolstoel. Voor de auto is voldoende parkeergelegenheid.

Zoals gezegd beschik ik over een fijne spreekkamer voor het coaching gesprek. Ontmoet de kunst, galerie voor outsider art is mijn buur. Dit stelt mij in de gelegenheid mijn spreekkamer frequent op te fleuren met bijzondere kunst objecten. Zie het werk van Rob van Schoneveld bij dit bericht. Mooi en integrerend. Wat doet het met jou, wat verteld dit jou. Dat op zichzelf is al een mooie insteek voor het gesprek.

Dit werk heb ik mezelf cadeau gedaan. Mijn eigen welkomst geschenk.

De doelstellig van het holistisch coaching is te onderzoeken wie jij bent en wat jouw behoefte is. Dit hoeft niet per definitie te zijn dat we in een spreekkamer met elkaar in gesprek zijn. We kunnen ook besluiten in beweging te komen. Het Immerloo park biedt een mooie gelegenheid om tijdens het wandelen ons gesprek te voeren. Wanneer we wandelen ontstaat er een andere dynamiek doordat we in beweging zijn. Dit heeft zijn invloed op het gesprek en ons contact. Is dit voor jou nog niet dynamisch genoeg dan kunnen we een ronde diskgolf lopen. Wat daar de voordelen van zijn leg ik je graag een keer persoonlijk uit tijdens een verblijvend kennismaking gesprek. Dus voel je vrij lang te komen voor een bezoek op mijn kantoor of een wankeling.

In Wezen Hetzelfde
Holistisch Coaching
Groningensingel 81
6835 ED  ARNHEM
29 mei 2021

In Wezen Hetzelfde

Holistisch Coaching

 

De 4 natuurkwaliteiten & coaching; Hoe werkt dat?
          •  

Omdat elk mens verschillend is en elke situatie verschillend is en deze ook nog veranderlijk zijn in tijd, omgeving, emotie, stress, ontspanning, enzovoorts. Kan ik mijn coaching methodiek niet in een vaste vorm plaatsen. Mijn stijl is daarom dynamisch, toegepast op de situatie / staat waarin het gesprek plaatst vind.
Toch is het prettig om een “model” als basis te gebruiken voor het coachen. Al is het alleen maar om inzichtelijk te maken hoe het volgens mijn visie werkt. Een model, leidraad dat ik hiervoor gebruik zijn de 4 natuurkwaliteiten. Deze kwaliteiten kom je in elke vorm van leven en elk mens tegen en is ook toe te passen op andere aspecten in het leven. Zoals werk of op specifieke situaties.
Aangezien ik dynamisch coach mag het duidelijk zijn dat het model ook dynamisch is.

De 4 natuurkwaliteiten zijn Vocht en Droog en Warm en Koud. Deze kwaliteiten zijn elkaars tegengestelden op de assen in het onderstaan de kwadrant.

4 natuurkwaliteiten

Zoals in de figuur hier boven wordt aangegeven hebben de diverse kwaliteiten hun elk hun kenmerkende eigenschappen.

Hoe lees ik het kwadrant

Het werkt binnen dit model niet zo dat wanneer je in het midden zit alles perfect is. Er is namelijk geen vast punt waar jij je begeeft. In de basis kunnen we het model gebruiken om te onderzoeken waar jij in de essentie zit. In mijn visie ook wel je wezen genoemd.
Dit is de plek die dicht bij jouw natuur/aard ligt. Dit is de plaatst waar jij energie op doet. Hier ben jij helemaal op je plaatst. Dit is onderdeel van je karakter je wezen. Deze basis wil ik niet veranderen. Vraag me af of dit überhaupt te veranderen is. Ik vind het in ieder geval niet verstandig om aan je basis te tornen.
Nu is alles in het leven in beweging en daarin zijn wij zelf geen uitzondering. We bewegen ons binnen het kwadrant binnen alle vlakken. Navenant wat er van ons gevraagd wordt. Daar is meer energie voor nodig dan wanneer we ons element zijn. Daarom is het goed om te weten waar je basis is zodat je daar kan terug keren om weer bij te tanken.

Een korte duiding van de verschillende elementen
Koud;

Dit element zorgt ervoor dat je naar binnen keert, minder beweegt, meer gesloten bent. Denk hierbij onder andere aan water dat bevriest, minder mensen die naar buiten gaan. We slaan de armen om ons lichaam om warmte vast te houden enzovoort.

Warm;

Warm staat voor beweging, groei omhoog en naar buiten. Ook mensen trekken er op uit. Gaan wandelen, fietsen en sporten. Maken contact met andere mensen in parken en op terrassen enzovoort.

Droog;

Droog staat voor detail, stat voor of – of. Hierbij wordt uitgegaan van de ratio. Men zit dan vooral in het hoofd. Ook dit zie je terug in de natuur. Bijvoorbeeld een blad dat van de boom gevallen is. Hoe droger het wordt hoe duidelijker de nerven van het blad zichtbaar worden. Door de droogte geeft het haar details weer. Deze eigenschap is bij de mens bijvoorbeeld belangrijk bij het doen van de belastingaangifte of de boekhouding.

Vocht;

Vocht is herkenbaar aan en – en. Dit zien we terug bij creatieve mensen. Tevens zorgt vocht voor verbinding. Wanneer het bad overstroomd zijn alle meubels met elkaar verbonden in de plas met water. Tevens is vocht ongrijpbaar het loopt tussen je vingers door.

Wat doe ik ermee, hoe werkt het tijdens het coachen

Door te onderzoeken welke elementen in jouw basis/wezen aanwezig zijn kunnen we zien welk element bij jouw past. Welk temparament jij hebt. Dit is het ijkpunt waar jij weer in balans komt en energie opbouwt. Je rust vind en bij jezelf komt. Vanuit deze basis gaan we kijken. Hoe jij door het kwadrant kan bewegen om een manier die bij jouw temperament past. Zodat je kan doen wat je wil en moet doen zonder dat het onprettig aanvoelt of onnodig veel energie kost. Als je temperament flegmatisch is zal dit vaak op een meer ingetogen manier zijn terwijl de Cholericus meer op de voorgrond zal treden. Beiden zijn goed. Maar welke past bij jouw en hoe maak jij hier optimaal gebruik van daar zit de winst.

Voor meer informatie; neem vrijblijvend contact op via het contact formulier, e-mail, telefonisch of app. Dan kunnen we samen de mogelijkheden voor jouw bespreken

Top     

In Wezen Hetzelfde
Holistisch Coaching
Groningensingel 81
6835 ED  ARNHEM
28 mei 2021

In Wezen Hetzelfde

Holistisch Coaching

 

Vind jij het lastig om te gaan met corona de maatregelen en de gevolgen daarvan?

  • Wel of niet testen
  • Wel of niet vaccineren
  • Hoe wordt jij  beïnvloed door de maatregelen
  • Hoe ga jij om met mensen die anders denken over corona
  • Polarisatie; op je werk, in je sociale omgeving of zelfs in je gezin

Door de corona worden we geconfronteerd met essentiële vragen. Vragen die juist nu vaak om een antwoord of keuze vragen. Daarbij is het belangrijk van uit je wezen te handelen. Wie jij bent is de basis voor het antwoord op deze vragen. Het gaat om jou, jouw keuze.

Als holistisch coach help ik je graag inzichten te krijgen en antwoorden te vinden voor deze vragen en essentiële vragen nu en in de toekomst.

Voor meer informatie; neem vrijblijvend contact op via het contact formulier, e-mail, telefonisch of app. Dan kunnen we samen de mogelijkheden voor jouw bespreken

top    

In Wezen Hetzelfde
Holistisch Coaching
Groningensingel 81
6835 ED  ARNHEM
6 mei 2021
1 mei 2021